به گزارش مشرق به نقل از ایرنا، گزارش كمیسیون اصل نود مجلس شورای اسلامی پیش از این هفتم دی ماه سال جاری در آستانه سالروز حماسه 9 دی در صحن علنی مجلس شورای اسلامی قرائت شده بود.
در خلاصه این گزارش كه حجت الاسلام و المسلمین هاشمی قبل از آغاز خطبه های نماز جمعه تهران در جمع نمازگزاران قرائت كرد، تاكید شده است كه شواهد موجود از دخالت دول غربی در فتنه 88 حكایت دارد.
در این گزارش آمده است: هم اكنون 60 بنیاد و موسسه مرتبط با جنگ نرم در ارتباط با ایران فعال هستند كه در این گزارش صرفا به نقش چهار مركز و اتاق فكر در فتنه 88 توجه می شود.
در ادامه این گزارش نقش بنیاد سوروس (جامعه باز)، خانه آزادی، صندوق اعانه ملی برای دموكراسی و بنیاد بروكینگز در حوادث پس از انتخابات دهمین دوره ریاست جمهوری در سال 88 تشریح شده است.
این گزارش در بررسی نقش كاركنان موسسه بروكینگز در فتنه 88، به طور ویژه از 'كنت پولاك' كارشناس علوم سیاسی و روابط بین الملل كه درباره مسایل ایران تمركز دارد، نام برده است.
گزارش كمیسیون اصل نود مجلس تصریح می كند: پولاك با تالیف كتابی سعی كرده كه براندازی نرم در ایران را توجیه كند و اثبات كند كه چرا جمهوری اسلامی تهدیدی برای منافع آمریكا در منطقه است.
در ادامه این گزارش آمده است: موسسه سابان وابسته به موسسه بروكینگز گزارش 164 صفحه ای تحت عنوان 'كدام مسیر به سمت ایران؟' منتشر كرده كه در آن جنگ نرم بهترین گزینه برای براندازی جمهوری اسلامی ایران معرفی شده بود.
این گزارش می افزاید: تنها دو روز پیش از برگزاری انتخابات ریاست جمهوری در این سند 164 صفحهای اقسام متعدد روشهای براندازی نظام جمهوری اسلامی ایران به تفصیل بیان شد و می توان ادعا كرد منسجم ترین و نزدیكترین رویكرد به آنچه در ایران رخ داد همین محصول 2009 بنیاد بروكینگز است.
** چرایی گرایش غرب به گزینه جنگ نرم
در ابتدای گزارش قرائت شده از تریبون نماز جمعه تهران آمده است: به نتیجه نرسیدن جنگ سخت علیه ایران سبب شد نظام سلطه جهت پیگیری اهداف خود در ایران و خاورمیانه فایل خاصی در اتاق های فكر در ارتباط با ایران پدید آورد.
این گزارش می افزاید: تعدد قابل توجه تولیدات موسسات برانداز در ارتباط با ایران و مرور پژوهش های انجام شده در بنیادهای غربی در سال های نزدیك به 2009 نشان می دهد تحلیلگران از وجود نداشتن یك استراتژی كلان نگر درباره ایران و غرق شدن در تاكتیك هایی مثل ایران منهای انرژی هسته ای نگران هستند و به دنبال دستیابی به یك استراتژی مدون هستند.
كمیسیون اصل نود مجلس شورای اسلامی در بخش دیگری از این گزارش كه از تریبون نماز جمعه تهران قرائت شد، یادآور شده است: با به وجود آمدن چنین دیدگاهی تعداد پژوهش ها در زمینه دستیابی به یك استراتژی كلان در برخورد با ایران و بازشناسایی اركان جمهوری اسلامی ایران اوج گیرد.
** تئوریزه شدن ناآرامی ها در بنیاد سوروس
در ادامه این گزارش درباره نقش آفرینی بنیاد سوروس یا جامعه باز در فرایند جنگ نرم علیه ایران و به ویژه فتنه 88 آمده است: شواهد بسیار زیادی از برنامهریزی چندین ساله بنیاد سوروس در ایران و تلاش این مركز برای اجرای پروژه 'انقلاب مخملین در ایران' وجود دارد؛ تا آنجا كه علاوه بر رسانههای غرب، برخی محققین غربی نیز درباره ' شكست انقلاب نرم در ایران' مقالاتی ارائه كرده اند و از حمایت های مالی و فكری غرب و به طور خاص بنیاد سوروس سخن گفته اند.
این گزارش می افزاید: گذشته از اعترافات 'كیان تاجبخش'، همراهی و راهنمایی 'جین شارپ' با اغتشاشگران، نشان از تئوریزه شدن نا آرامی ها در این بنیاد است.
** پیگیری رویكردهای رسانه ای و آموزشی انقلاب رنگی در خانه آزادی
كمیسیون اصل نود مجلس شورای اسلامی درباره فعالیت های 'خانه آزادی' در راستای براندازی نظام اسلامی یادآور شده است: همه عناصر اصلی موسسه خانه آزادی صهیونیست هستند و از چند سال پیش با بودجه 15 میلیون یورویی هلند یك وبسایت (مجله اینترنتی) به نام 'گذار' به زبان فارسی منتشر كردند.
در این گزارش آمده است: گردانندگان بخش فارسی این موسسه افرادی همچون ساسان قهرمانی ، فرج سركوهی ، عباس معروفی ، فاطمه حقیقت جو وهمسرش محمد تهوری، مجید محمدی، علی افشاری و محسن سازگارا و نیك آهنگ كوثر هستند.
این گزارش می افزاید: چند ماه قبل از انتخابات خانه آزادی دستورالعمل آموزشی را در وبسایت 'گذار' منتشر كرد كه مبارزه مسالمتآمیز با 50 نكته اساسی را آموزش می داد و به واقع آموزش انقلاب رنگی بود.
در ادامه این گزارش ارتباط بسیار نزدیك 'خانه آزادی' با سازمان جاسوسی آمریكا ( CIA ) یادآوری شده است.
بر اساس این گزارش، فعالیت چهار ساله وبسایت 'گذار' وابسته به این بنیاد و تلاش جهت شكلدهی رویكردهای رسانه ای مهمترین فاكتورهای عملكرد این مركز علیه ایران است.
** تامین مالی فتنه گری در صندوق اعانه ملی برای دموكراسی
در این گزارش آمده است: 90 درصد بودجه صندوق اعانه ملی برای دموكراسی ( N.E.D ) از كنگره آمریكا تأمین میشود و این موسسه بودجه موسساتی همچون بنیاد رند، مشاركت آموزشی زنان، نایك، موسسه دموكرات ملی، موسسه جمهوری خواه ملی N.R.I را تأمین میكند كه تمامی این موسسات در گزارش معاون خارجی وزارت اطلاعات به طور مجزا نام برده شدهاند.
در گزارش كمیسیون اصل نود مجلس از هاله اسفندیاری، لادن برومند، رامین جهانبگلو، سیامك نمازی، حسین بشیریه، علی افشار، منوچهر محمدی، مهناز افخمی، تریتا پارسی و مهرانگیز كار به عنوان افرادی كه به عنوان محقق میهمان به این صندوق دعوت شدهاند نام برده شده است.
این گزارش می افزاید: به اذعان بسیاری از تحلیلگران غربی نقش اصلی بنیاد N.E.D در پروژه تلاش جهت انقلاب رنگین در ایران در بعد سرمایهگذاری های مالیاش است.
در این گزارش همچنین آمده است: بعد از انتخابات، غرب جهت رسیدگی به آخرین وظیفه مدیریتی خود در فتنه 88 به بازخوردگیری و تلاش جهت كنترل اوضاع ایران پرداخت؛ برگزاری میزگرد هایی چون 'مشت بسته ایران' توسط بنیاد بروكینگز و توان سنجیهای موسسه رند از اركان نظام ، تلاش جهت تحریك افكار عمومی به وسیله ابزار رسانه ، موضعگیری ها و هشدارهای سیاستمدارانی چون هنری كیسینجر در این راستا به نظر می رسد.
** دخالت خارجی قابل پنهان كردن نیست
كمیسیون اصل نود مجلس شورای اسلامی تاكید كرده است: دخالت و برنامهریزی عوامل خارجی برای ایران مساله ای نیست كه آمریكا در پی پنهان كردن آن باشد همچنانكه در نیمه اسفندماه سال 89 كاندولیزا رایس از فرایند تربیت نیرو در ایران رازگشایی كرد.
وزیر امور خارجه سابق آمریكا گفت:' در همین ارتباط به واسطه موسسه ملی دموكراسی آمریكا تاكنون توانستهایم هزاران فعال را آموزش دهیم . ما تاكنون به اشكال بسیار مختلف در بحث آموزش، سرمایهگذاری كردهایم تا یك لایهی اجتماعی از لحاظ فكری سكولار را در عرصههای بینالمللی رشد و پرورش دهیم .'
او در ادامه افزود : 'نیروهای سكولار ایران قویتر از گذشته شدهاند از این رو ما دیگر نباید به قیاسهای اشتباه بسنده و تكیه كنیم.'
در ادامه این گزارش آمده است: مركز اطلاع رسانی اطلاعات و تروریسم وابسته به موساد از دیگر موسسات پیگیر تحولات و اخبار پس از انتخابات ایران بود كه گزارش آن را در قالب جزواتی به نام Spot light on iran (نقطه روشن در ایران) منتشر می كرد.
این گزارش كمیسیون اصل 90 مجلس می افزاید: این موسسه در گزارش راهبردی خود در 28 خرداد ماه 88، با مناسب دانستن فرصت پیش آمده در ایران راهكارهایی جهت تشدید ناآرامی در ایران ارائه میكند كه بخشی از راهكارهای فوق در تاریخ 30 خرداد 88 در سایت همدمی تحت عنوان 'سران اسراییل از خیزش مردمی در ایران حمایت كردند' منتشر شد.
بخش هایی از گزارش كمیسیون اصل نود مجلس شورای اسلامی درباره فتنه 88 قبل از خطبه های نماز جمعه این هفته تهران قرائت شد كه در آن با تشریح طراحی های خارجی برای براندازی از طریق جنگ نرم تاكید شده است: منسجم ترین و نزدیك ترین رویكرد به آنچه در ایران اتفاق افتاد محصول سال 2009 بنیاد آمریكایی بروكینگز است.